2015. szeptember 15., kedd

Ahol a cigány büdös, a zsidó nem magyar

Életképek borsodi élményeimből. Sokat - sokszor úgy érzem, túl sokat - tartózkodom Miskolcon és egy közeli faluban, jártomban-keltemben, a buszon, villamoson, utcán, presszókban csőstül jönnek a helyi gyűlöletkultúra élményei.
Csokorba kötöttem egy párat az utóbbi fél évből.



A cigány az büdöscigány és tuti hogy lop



Megy a buszunk az országúton. Álmosan nézelődünk, egyszer csak egy drágajónagymama kinézetű mami az árkon túl álló diófa-csoportra mutat:
- Nézd csak, szedik a diót a büdös cigányok!
Valaki hozzáfűzi, hogy azok a fák senki földjén állnak, de ettől nem lesz köztársaságpártibb a hangulat.
Egy perc múlva viszont arra figyelek fel, hogy ugyanaz a mami azt magyarázza, a szomszéd kiadta a szőlőjét bérbe, és ott is érik a dió, ki kellene menni diót szedni. - De hát az nem a miénk! - Nem baj, a Gyurka úgyse csinál vele semmit!...


Eggyel kevesebb...


Tisztes magyar asszonyok társalognak egy csomóban. Rendesen járnak templomba, az aktívabbja az asszonykórusban is énekel. Szóval minden OK - amíg meg nem szólalnak.
Beszélgetésükből azonban kiderül, haláleset történt a falujukban. A "cigányvégen" egy fiatal férfi öngyilkos lett. Nem ismerik, ki az, nem beszélnek ők az ott lakókkal, de az egyik asszony mindjárt leszögezi:
- Legalább eggyel kevesebb!...


Miért a zsidókkal foglalkozik?

Kapatos öreg kiabál a telefonba (az, hogy kapatos, nem mentő körülmény, csak tény.) Régi cimborájának panaszolja, hogy mit látott a tévében:
azt a hírt nem bírja megemészteni, hogy az év elején Orbán első világháborús emlékművet avatott a fővárosi zsidó temetőben a világháborúban életüket áldozó zsidó származású katonáink emlékére (lásd például itt: http://444.hu/2015/01/26/orban-viktor-es-boross-peter-a-kozma-utcai-zsido-temetoben-emlekezett/ ).

- Nem értem én már ezt a miniszterelnököt! Miért nem a magyarokkal foglalkozik? - siránkozik a nyomasztó élmény hatása alatt a vén antiszemita. OV persze nyugodt lehet - ez a kisiklása még nem jelenti azt, hogy elvesztette volna rendes nemzeti-keresztény szavazóját.


Borsod, én így szeretlek...

2 megjegyzés:

  1. Még!!! Kérek ilyeneket még!!!

    VálaszTörlés
  2. :-)))
    Ahogy gyűlnek élményeim, ütemesen dokumentálom őket.

    Annak idején a gumikalapácsos rémhírből is így lett cikk egy nyomasztó borsodi nyaralás után:
    http://nol.hu/archivum/archiv-508015-304389

    VálaszTörlés