2015. szeptember 3., csütörtök

Gránátot vágna a menekültek közé a vendégmunkás

Közvetett családi kapcsolatnak "köszönhetem" egy fiatal, huszonéves fazon Facebook-ismeretségét. Általában buli-szelfikkel mutatkozik be, de leginkább semmivel, és ez így is van jól.

Most azonban a menekültválság budapesti képei őt is szólásra bírták (a szóban forgó fazon amúgy nem pesti, de ennek nincs jelentősége, olyanokból, mint ő, a fővárosban is van felhozatal...) A Keleti pályaudvar előtt felgyűlt tömegről készült fotót nézegetve a szerencsétlen ezt írta be:

"Na most egy-két gránát!:)" 

Láthatjuk, szmájlit is tett oda, mert ő ezt ilyen vicceskedésnek gondolja.

Valaki visszaszólt neki, valami emberségfélét kért rajta számon, na, erre visszajött a 21. századi mélymagyar színvonalat képviselő epeömlennyel:
 "Mikor a Magyar nép tüntet vagy szurkol a csapatának akkor vízágyú meg gumi lövedék, most pedig sorfalat állnak ezeknek????? Mi van itt?"

 Sem időm, sem kedvem nincs nagyon elemezni ezt a távoli rokonfélét, a szöveg magáért beszél.

Azt viszont érdemes megemlíteni - egyáltalán, bejegyzés is ezért  lett az egészből - hogy ez a szerencsétlen alak évek óta Németországban dolgozik, tetszik neki a jólét, megtanulta a nyelvet, úgy tudom, nem is tervezi, hogy visszatérjen a minimálbér földjére.

Mindig megdöbbenek azon, hogy honfitársaim egy része mennyire nem képes a saját és mások helyzetének szembeszökő hasonlóságait észlelni. Illetve mennyire természetesnek hiszi, hogy neki jár mindaz, amit másoktól lazán megtagadna.

Az alacsony emberi színvonalról pedig ne is beszéljünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése