2016. augusztus 14., vasárnap

Szomszédasszony, iszkoljunk! Migránosok hatóránál!

Ebben a békés faluban is, mint bárhol másutt, általában az a fő hír, hogy ki halt meg, ki van kórházban, kinek harangoztak, mennyicskét adott az a siku Lajos Isten dicsőségére a templomban.

Most azonban futótűzként terjed a pletyka az asszonyok között: itt vannak a migránosok! (Nem a déli határnál vagyunk.)  Meg az is azonnal "kiderül", hogy "a cigányok" hozták ide őket (persze, ki más?), mert ők dolgoztatják őket.

Tekintsünk el attól, mi is van a pletyka mögött, kiket néztek a tévéreklámokból "ismert" migránsnak a helyi népek. Ha egyáltalán van bármi alapja, hiszen nem először történne meg, hogy valaki pomogácsnak néz valami nagyon távoli alakot a horizonton..

Ez a "migránosok" szó azonban borzasztóan hangzik - rátapad minden, amit Rogánék-Habonyék Finkelstein szellemében ehhez a szóhoz akartak társítani: terror, erőszakos területfoglalás, idegenség, ellenségesség...

A magyar falutól nem kell sokat várnunk - a helyi közvélemény befolyásolóinak szintjét, a terjedő pletykák szellemi színvonalát nem most nullázta le nagy hirtelen az Orbán-rezsim. Évszázadok hagyományát követik a mai rémhírterjesztők.

Van azonban különleges a mi korunkban: a szemét fideszes-jobbikos propaganda aljassága évszázadok távlatában is országos csúcs. Nem magaslatokat ostromol mostanában ez az ország, hanem a mélypontot próbálja alulmúlni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése